Doupě Osamělé vlčice

internetový občasopis aneb Cesty k jádru pudla...

Čtyřka holí

Datum publikace: 10. 8. 2018 Rubrika: TAROT, Významy karet

 

 

4 holí je kartou zaslouženého úspěchu. Z Ničeho jsme dokázali udělat Něco a máme plné právo být na sebe hrdí. Máme radost, jak se nám to povedlo, a tak tu radost radostně sdílíme s ostatními. Na většině obrázků této karty se objevuje slavnost; mohou to být dožínky, ale také svatba nebo oslava úspěšného dokončení studia, završená společným mejdanem. V klidnější podobě to může být vzájemná láska a porozumění.

Čtyřka holí je spíše kartou pospolitosti. Je to odměna nejen pro nás, ale také pro ty, kteří nám na naší cestě k úspěchu pomáhali. Lidé to vždy věděli, a proto nikdy nezapomněli část své úrody obětovat bohům. A pokud zapomněli lidé, bohové nikoli. Například řecká bohyně lovu Artemis seslala na obyvatele města Kalydónu za jejich opomenutí ohromného divokého kance, který ničil jejich úrodu a bral si jejich životy tak dlouho, dokud jim statečný Meleagros nepomohl a kance nezabil. Ne sám, pomáhala mu družina dalších bojovníků.

I tehdy když je váš úspěch pouze váš a vy jste to dokázali úplně sami, je dobré a správné uspořádat oslavu pro přátele a známé. Dáte jim najevo, že vás úspěch nezměnil, že jste stále jedním/jednou z nich.

Čtyřka je číslem stability a bezpečí, dosažení, úplnosti a vesmírného řádu. Podle biblické představy obtékají čtyři rajské řeky celý svět, Nový zákon tvoří čtyři evangelia. Budhismus uznává čtyři základní pravdy. Nakonec i tři mušketýři byli vlastně čtyři 🙂

 

Zpět